Home

Verbindende communicatie


We maken allemaal weleens een situatie mee die ons raakt en ons geduld op de proef stelt..

Als er tijdens een gesprek dan irritatie ontstaat, is een bepaalde toon voor het gesprek gezet. Wat er daarna ook gezegd wordt, het draagt niet meer bij aan verbinding. Herkenbaar..?


Hoe kom je vanuit zo’n situatie weer naar verbinding, om zo de relatie te herstellen en samen tot een oplossing te komen?


Tijdens mijn trainingen verbindende communicatie leer je om vérder te kijken dan goed/fout/gelijk hebben..  Je leert om woorden te geven aan dat wat voor jou belangrijk is én om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen behoeften.

Trainingen

Verbindende communicatie is de sleutel om in lastige gesprekken bij je eigen ‘inner peace’ te blijven én tegelijkertijd in verbinding te staan met de ander. Het vraagt om een andere manier van praten met elkaar.  Zou je dat graag willen leren? Lees dan verder..

Wat levert het je op?


Tijdens mijn trainingen leer je om je echt eerlijk te uiten én om empathisch te luisteren naar een ander. In praktische en laagdrempelige oefeningen ervaar je hoe je vanuit verbinding kunt communiceren met elkaar. Verbindende communicatie is zeker niet soft, maar juist een hele krachtige tool om steviger in het leven te staan.


Je ontdekt hiermee een manier van communiceren die de nadruk legt op het communiceren van dat wat ons wezenlijk raakt. Met eenvoudige oefeningen leer je dat verbindende communicatie je in staat stelt om je te verbinden met de diepere waarden en behoeftes van jezelf én die van een ander. Het inspireert en stimuleert je om verbindende communicatie in te zetten tijdens gesprekken op je werk én daarbuiten. 

Tarieven
De trainingen zijn laagdrempelig en de groep kan variëren van 4 tot 20 personen.


Een introductietraining is € 250,- en duurt 2 uur.
Je maakt kennis met de basisprincipes van verbindende communicatie.

Een verdiepende training is € 450,- en duurt 2 keer 2 uur.
In deel 1 van de verdiepende training richten we ons op empathisch luisteren. Wat is empathie? Hoe luister je zonder oordeel? En merk je verschil als luisteraar én als spreker?

In deel 2 van de verdiepende training richten we ons op eerlijk uiten. Kunnen we verbinding maken met onszelf en lukt het ons om te benoemen wat er echt in ons leeft? Welke woorden gebruik ik zodat ik bij mijzelf blijf. En hoe breng ik deze twee elementen - empathisch luisteren & eerlijk uiten - samen in een gesprek zodat er een vreedzame verbinding ontstaat zonder oordelen en verwijten.


Liever 1 op 1?
Als je behoefte hebt aan helderheid over een specifieke situatie die op dit moment bij jou speelt, dan is een individuele sessie ook mogelijk. We kijken dan samen vanuit verbindende communicatie naar jou situatie. We gebruiken hier gevoelens- en behoeftenkaarten voor. Het onderzoek naar onderliggende behoeften duurt ongeveer een uur. Het tarief is € 65,-. 

Contact
Jolanda Bloem
E: mail@watjezegtbenjezelf.nl
T. 06 11 353 707


KvK 76015726